Activiteiten

Voor de sportievelingen onder ons is de Ardeche een waar feest. De activiteiten die u hier kunt doen zijn onder andere: Wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, kanoën/kajakken, canyoning, of bijvoorbeeld boomklimmen.

Maar ook minder inspannende activiteiten zoals gewoon lekker zonnebaden op een van de vele strandjes aan de rivier is mogelijk. Verder kunt u plaatselijke markten, historische stadjes, muziek- en dorpsfeesten bezoeken of gewoon even lekker een echt Frans terrasje pakken.

Wandelen

Het net van de wandelwegen in de Ardèche bedraagt ca 6000 km en worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten, gemarkeerd en met kaarten en tekens goed beschreven. Een echte aanrader is het wandelen in de Bois de Païolive (zie foto).

Fietsen

Wanneer je als recreatieve- of als toerfietser afstanden van 35-150 km wilt fietsen in een schitterende omgeving met een aantal beklimmingen kun je uitstekend terecht in de Ardèche. Hier ligt een uitgebreid netwerk van routes, waarmee prachtige tochten over rustige wegen en paden kunt maken. Hier begint uw fietsvakantie. Onderweg passeert u de franse gehuchten en de echte Franse barretjes en restaurantjes waar u altijd van harte welkom bent. Te samen met het geweldige klimaat vormt de Ardeche het paradijselijke fietsgebied.

Paardrijden

Als u helemaal weg bent van paarden, dan kunt u al rijdend de Ardèche verkennen. Het CRIS “Centre de Réservations et d’Informations Sportives” biedt u de mogelijkheid om tochten met paard te ondernemen, waarbij ontspanning en verdraagzaamheid de sleutelwoorden vormen. Zowel beginnelingen als gevorderde ruiters zullen genieten van deze magische momenten.

Paardrijden is voor iedereen toegankelijk. De tochten van 1 of 2 uren kunnen op de volgende niveau’s gevolgd worden. Initiatie, draf en galop. Bivakken behoort tevens tot de mogelijkheden, hetzij met picknick langs de rivier, hetzij ‘s avonds met overnachting buiten onder de sterren.

Vissen

Het vliegvissen op forel is waarschijnlijk één van de meest spectaculaire manieren om te vissen. Bij deze manier van sport heb je geen tijd om te zitten. Je hebt het druk vanaf het moment dat je begint. Proberen de lijn met het kunstaas zo ver mogelijk te werpen, anticiperen op de reactie van de forel, voelen hoe wordt gebeten en dan de truc om de vangst goed binnen te krijgen, want zelfs voor de kleinste vis moet gewerkt worden. Echter in tegenstelling tot wat veel sportvissers denken, is de forel niet alleen met de vliegenhengel te vangen. Er zijn vele manieren om deze roofvis aan de haak te krijgen zowel in het wild als in een zogenoemde forellenvijver.

Kanoën/Kajakken

Als je denkt aan de Ardèche, dan denk je aan zon, natuur, actief bezig zijn en ontspanning. De ardèche met zijn gelijknamige rivier nodigt uit tot kanovaren en kajakken. De rivier Ardèche is een grillige rivier en loopt door een schitterend landschap, ” de gorges van de Ardèche”. Het is de ideale manier om de gorges op deze actieve manier te verkennen en tegelijkertijd ontspannend bezig te zijn. Zowel jong als oud vermaakt zich uitstekend met deze manier van sport en ontspanning.

Kanoverhuurbedrijven en kanoscholen zijn in grote getalen aanwezig in Vallon Pont d’Arc, Ruoms en langs de rivier. Hier kan men een kano of kajak huren voor een tocht met of zonder gids. Voor materiaal wordt gezorgd en de transfer geschiedt d.m.v. een minibusje. De tochten zijn voor iedereen toegankelijk vanaf 7 jaar. Men moet goed kunnen zwemmen. Er zijn arrangementen voor een ½ dag (ongeveer € 15,- ) een hele dag of 2 dagen.

Canyoning

Canyoningen is een ontdekkingstocht door de diepste kloven van moeder aarde. Tijdens een tocht maak je kennis met de meest avontuurlijke manier van reizen. Reizen met extreme afwisselingen waarbij je van alles beleefd. Canyoningen is het afdalen van diepe kloven die uitgesleten zijn door erosie. Meestal is dit een spel van wind en water, maar in sommige gevallen zijn de kloven ontstaan door vulkanisme en aardbevingen. steile kloven waarbij grote “abseils” gemaakt moeten worden in canyons met veel water maakt deze sport spectaculair.

Canyoning is een sport voor iedereen. Of je nu op zoek gaat naar innerlijke rust in de creaties van moeder natuur of dat je een liefhebber bent van avontuur, actie, hoogspanning en fun. Canyoning is niet leeftijdsgebonden. Kleine kinderen kunnen kennismaken in onschuldige kloofjes, die meer fungeren als natuurlijke speeltuinen. Oudere mensen kunnen avontuurlijke wandelingen maken met hier en daar een hoogteverschil of een klauterpartijtje, waarbij het ontdekken van bijzondere flora en fauna voorop staat. De “trilseekers” onder ons gaan voor de actievolle canyons met sprongen van 10 meter en meer. Natuurlijke bubbelbaden en meterslange glijbanen maken de canyons tot ware pretparken.

Het tarief bevat begeleiding, het huren van het materiaal (neopreen pakken, waterdichte zakken, draagriemen, helmen, etc.) Vereisten zijn kunnen zwemmen boven en onder water en van avontuur houden.

Boomklimmen

Een nieuwe en ludieke activiteit in de Ardèche is het bomen klimmen. U beweegt van boom naar boom in alle veiligheid door middel van verschillende technieken. “Tyroliennes, Ponts de singe, Ponts suspendus, Lianes de tarzan, schommel…….”  Een acrobatisch parcours en dit op enkele meters van de grond. De parkoersen hebben een duur van 2 uur of meer. Het tarief bevat een briefing, professionele begeleiding, huren van het technisch materiaal en toegang tot de verschillende parkoersen. Dichtstbijzijnde klimparcours is aan de overkant van chandolas in het dorpje Grospierre.

  • Canyoning1
  • Canyoning2
  • Kayak1
  • Kano1
  • Kano2
  • Kaart van Bois de Paiolive
  • Bois1
  • Bois2
  • Bois3
  • Brocante